Räätälöidyt

Turvassa-koulutukset

sote-alan toimijoille

Hyvinvoiva sote-ammattilainen tarjoaa inhimillisiä ja potilasturvallisia kohtaamisia.

FinnHELP räätälöi turvallisuutta tukevia koulutuksia tilaajan tarpeeseen

FinnHELP-koulutusten ytimessä on turvallisuus. Ajatus turvasta ja turvallisuudesta kattaa psykologisen ja fyysisen turvallisuuden sekä potilasturvallisuuden. Usein nämä myös kulkevat käsi kädessä.

FinnHELP-asiantuntijatiimi koostuu 13 monipuolisen työ- ja koulutustaustan omaavasta ammattilaisesta.

Koulutuksemme tarjoavat uusia näkökulmia ja käytännön työkaluja lääkäreille, hoitajille ja muille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Luennot, workshopit sekä simulaatio- tai käytännön harjoitukset voidaan toteuttaa etänä tai läsnä.

Koulutusteemoja voivat olla esim. uhka- ja väkivaltatilanteista selviäminen tai turvallisuuden tunteen vahvistaminen työssä tai omassa kehossa.

Auta auttajaasi. Tutustu asiantuntijoihimme alta ja ole yhteydessä.

FinnHELP-asiantuntijat

  • FinnHELP-auttaja ja -asiantuntija, toiminnan koordinointi ja suunnittelu

    Ensihoidon lehtori (TtM, AmO)

    Työskentelen Arabiemiraateissa ensihoidon lehtorina Higher Colleges of Technology -oppilaitoksessa, jossa opetan ensihoitajia Bachelor-tutkintoon.

    Olen tutkinut ensihoitajien kokemuksia työhyvinvointiin liittyen, ja sydäntä lähellä onkin yhteisöllisyys sote-alalla sekä ratkaisukeskeinen työ kohti parempaa työelämää.

    Työelämä ja hyvinvointi on jokaisen vastuulla. Pyritään jokainen tuomaan oma pieni osamme hyvää sote-alalle, joka kaipaa ratkaisuja ja kehitystä erityisesti alan pitovoiman kannalta!

    Päätän esittelyni psykiatri Carl Jungin toteamukseen: ”Me emme ole se, jota meille on tapahtunut, vaan se, miksi päätämme tulla”.

  • FinnHELP-auttaja ja -asiantuntija, kouluttaja, työnohjaaja

    Työnohjaaja (STOry), Ensihoitaja AMK

    Opiskelen sote-johtamisen ja kehittämisen maisteritutkintoa ja olen lopputyössäni syventynyt ensihoitajien työperäisten posttraumaattisten stressioireiden ennaltaehkäiseviin ja hoitaviiin malleihin.

    Päätyöni on työterveyshuolto Heltissä, jossa olen päässyt tutustumaan työterveyden mahdollisuuksiin tukea työntekijän hyvinvointia ja saanut vahvistusta omaan näkökulmaan siitä, että työelämää pitäisi inhimillistää.

    Olen tehnyt vuodesta 2019 työnohjauksia erilaisten sote-ryhmien ja -yksilöiden kanssa, mikä on puolestaan tuonut lisää ymmärrystä siitä minkälaisten asioiden kanssa sote-alan työntekijät sekä johto  päivittäin kamppailevat, ja mitkä ovat voimavarat tämän kaltaisessa työssä. 

    Innostukseni auttajien auttamiseen ja FinnHELP-toimintaan on syntynyt alun perin omien haastavien kokemusten kautta.

    Finnhelpin toiminta on ideologiallaan temmannut mukaansa, ja sen arvojen sekä viestin takana on helppo seistä.

    Toivon, että voimme yhdessä tehdä inhimillisempää, myös auttajille terveellistä ja turvallista työelämää.

    Yksikin teko, sana tai oivallus voi olla edistävä tekijä paremman (työ)elämän puolesta. Jokainen meistä on vastuussa siitä, ja yhdessä voimme saada aikaan paljon hyvää.

  • FinnHELP-asiantuntija

    Päivystyksen kouluttaja, Hus Akuutti

    F-START stressinhallintavalmentaja

    EUSIM simulaatiokouluttaja

    Olen yleislääketieteen erikoislääkäri sekä potilasturvallisuusasiantuntija. Työskentelen jaksamiselleni sopivana kombona yhteispäivystyksessä sekä asiantuntijatyössä. Lisäksi teen väitöskirjatutkimusta päivystysten potilasturvallisuudesta.

    FinnHELP on ollut minulle sydämen paikka työskennellä, koska täällä olemme kaikki tasavertaisia inhimillisiä ihmisiä ja voimme oppimamme ja kokemamme kautta viedä myös muille ammattilaisille tärkeää tietoa siitä, miten voimme olla ammattilaisina turvallisia ja parhaimmillamme.

  • FinnHELP-asiantuntija, toiminnan koordinointi ja suunnittelu

    Ensihoitaja (YAMK), th, lh

    Työskentelen Tays akuuttihoidon toimialueen hallinnossa Pirkanmaan hyvinvointialueella, ja keikkailen säännöllisen epäsäännöllisesti ensihoidossa ylläpitääkseni ammattitaitoa.

    Ylemmän AMK opinnäytetyöni kirjoitin verkostojohtamisesta. Olen kiinnostunut erityisesti yhteisön kulttuurista, työhyvinvoinnista ja positiivisesta johtamisesta.

    On ollut mahtavaa päästä osaksi FinnHELP-asiantuntijaverkostoa. Akuuttihoidon kentällä pyörivät teemat eivät ole aina helpoimmasta päästä, joten omasta ja kollegan hyvinvoinnista on tärkeä huolehtia.

    Ensin happinaamari itselle, sitten pystyy auttamaan muita. Kysythän kollegoiltasi säännöllisesti mitä heille kuuluu!

  • FinnHELP-asiantuntija

    Vanhempi konstaapeli ja kouluttaja / Lounais-Suomen poliisilaitos, koulutuspäällikkö yrityksessä AXE Security Finland

    Työskentelen Lounais-Suomen poliisilaitoksella kenttä- ja hälytystoiminnan sektorilla 20 vuoden kokemuksella.

    Koulutuspäällikön työssä kehitän ja luon uusia koulutusmalleja väkivaltatilanteiden ennaltaehkäisyyn ja hallintaan.

    Lempiaiheitani ovat juurikin väkivallan uhan alla toimiminen ja oman pääkopan hallinta, akuuttiuhkatilanteissa, joissa hormonimuutokset yrittävät ottaa kehossa vallan. (Ja välillä niin käykin, halusimme tai emme – ja se voi jättää jäljen ihmismieleen.)

    Työyhteisö on kuin iso joukkue, jossa jokaisen rooli on yhtä tärkeä, ja joukkuehengen täytyy olla terve ja toimiva – ja ennen kaikkea turvallinen.
    Muuten pelit hävitään.

    Pitäkää huolta itsestänne ja vaalikaa inhimillisyyttä ja avoimuutta vaikeiden asioiden äärellä.

  • FinnHELP-asiantuntija ja webinaarien koordinaattori

    Sairaanhoitaja AMK, Ratkaisukeskeisen Coaching- ja valmentajan perusopinnot, Defusing-ohjaaja 

    Työurani on hoitoalalta, lähihoitaja 2008, sairaanhoitaja 2013, josta lähtien olen toiminut Lapin keskussairaalan päivystyksessä. Työkokemusta on karttunut projektisuunnittelijan ja projektipäällikön tehtävistä sekä sairaanhoitajaopiskelijoiden opettamisesta ammattikorkeakoulussa. 

    Tällä hetkellä toimin apulaisosastonhoitajan työtehtävissä päivystyksessä. Opiskelen Akuutti- ja ensihoitotyön johtamista ja kehittämistä (YAMK) Oulussa.

    Työelämässä minulle sydäntä lähellä olevia aiheita ovat työhyvinvointi, työssä jaksaminen ja siihen vaikuttavat tekijät sekä stressinhallinta ja työuupumuksen ehkäisy. Näiden asioiden parissa haluan kehittää niin itseäni kuin mahdollisuuksien mukaan parantaa myös sote-alan työyhteisöjen tietämystä ja työhyvinvointia.

    Muistetaan pitää huolta itsestämme ja työkavereistamme. Inhmillisyys, avoimuus, tunteista puhuminen ja haavoittuvuuden näyttäminen vievät kohti hyvinvoivia työntekijöitä ja työyhteisöitä!

  • FinnHELP-asiantuntija

    Ensihoitaja YAMK, jälki- ja vertaispurkuohjaaja

    Työskentelen Etelä-Karjalan hyvinvointialueella ensihoitajana.

    FinnHelpissä osaamiseni asiantuntijana ja kouluttajana painottuvat kuormittavien tilanteiden jälkipurkuihin, vertaistuen merkityksellisyyteen ja stressin hallinnan menetelmiin. 

    Työ ja työyhteisö voivat olla suuri voimavara elämässä. Työ voi olla myös kuormittavaa ja työtehtävät voivat valua vapaa-ajalle. Kehittyäkseen ammattilaisena, säilyttääkseen työkykynsä ja pysyäkseen hyvinvoivana, työntekijä tarvitsee työnantajan ja kollegoidensa tukea.

    Yksin on aika raskasta tarpoa. FinnHelp tarjoaa yhteisön, vertaistukea ja aitoa ymmärrystä sekä ratkaisukeinoja selvitä alan haasteista yhdessä.

  • FinnHELP-asiantuntija ja kouluttaja

    TtM, sh

    Olen terveystieteiden maisteri ja käynnistelen tulevan kevään 2025 aikana myös väitöskirjatutkimustani.

    Tutkimusaiheeni liittyy ammattihenkilöiden kykyihin kohdata ja tukea äkillisesti kuolleen henkilön läheisiä. Toimin myös Hotuksen suositustyöryhmässä päivittämässä kansallista hoitosuositusta vastaavasta aiheesta. Lisäksi minulla on terveysalan opettajan pedagoginen pätevyys.

    Sairaanhoitajana olen työskennellyt akuuttihoitotyön parissa.

    Innostun aina kehittämisestä ja kouluttamisesta, mutta omaan myös ripauksen kokemusta terveydenhuollon päivittäisjohtamisesta.

    On mahtavaa olla mukana FinnHELP:n asiantuntijayhteisössä. Lupaan olla edistämässä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten työhyvinvointia nopeasti muuttuvissa tilanteissa, joissa myös haastavimpien, vaikka ehkä harvinaisempien tilanteiden varalle ammattilaisilla on valmiuksia toimia säilyttäen oman hyvinvointinsa ja jaksamisensa.

  • FinnHELP-asiantuntija ja kouluttajien ”potilasturvallisuussparraaja”

    Ensihoidon yliopettaja LAB ammattikorkeakoulussa

    Olen tutkinut potilasturvallisuuskulttuuria ensihoidossa ja toiminut potilas- ja asiakasturvallisuusstrategian jalkautustyössä asiantuntijana kärjessä 2 (hyvinvoivat ja osaavat ammattilaiset).

    Lisäksi olen ollut mukana kansainvälisessä ERNST-hankkeessa, joka kartoitti oheiskärsijäilmiötä (second victim) ja sen vaikutuksia potilasturvallisuuteen. Hankkeessa kehitettiin aiheeseen liittyvä koulutuskokonaisuus. 

    Hyvinvoiva työntekijä on potilasturvallinen työntekijä.

  • FinnHELP-asiantuntija ja työnohjaaja

    Ensihoitaja-sairaanhoitaja AMK

    Työskentelen Meilahdessa Siltasairaalan teho-osastolla. Potilastyön lisäksi vastaan osaston elvytyskoulutuksista, käsittelen HaiPro ilmoituksia sekä toimin jälkipurkuohjaajana koko Meilahden alueella.

    Parhaillaan opiskelen työnohjaajaksi tehden 1/4 työajastani työnohjauksia.

    Vuoden 2024 aikana olen jalkauttanut osastollemme poliisilta ja pelastuslaitokselta tutun vertaispurku-toimintamallin, joka on lisännyt merkittävästi työyhteisömme työhyvinvointia.

    Puhu, älä jää yksin!

  • FinnHELP-asiantuntija ja kouluttaja

    Yhteiskuntatieteiden tohtori, yrittäjä, kätilö

    Työskentelen tutkijatohtorina Itä-Suomen yliopistossa. Sivutoimisesti pidän yritykseni kautta luentoja ja koulutuksia työyhteisöjen sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi.

    Osaamiseni asiantuntijana liittyy erityisesti työpaikkaostrakismiin, joka on ilmiö, missä ilman sanoja tai selityksiä joku tai jotkut jätetään työyhteisössä sosiaalisen vuorovaikutuksen ja/tai yhteisten asioiden ulkopuolelle.

    Olen tutkinut ilmiötä niin terveydenhuollossa kuin sosiaalialalla. 

    Tämän lisäksi asiantuntijuuteeni sisältyy työyhteisökäyttäytymiseen, osallisuuteen ja yhteisöllisyyteen liittyvät teemat.

    Työpaikka on meille kaikille merkityksellinen sosiaalinen ympäristö. Siksi ei ole yhdentekevää, millainen fiilis siellä on olla.

    Työyhteisössä vallitseva hyvä ilmapiiri, avoin keskustelukulttuuri, kokemus osallisuudesta, yhteisöllisyydestä ja itsensä merkityksellisyydestä ovat keskeisessä roolissa työssä viihtymisen ja jaksamisen kannalta.

    Hyvinvoivat työntekijät välittävät positiivista virettä myös potilaille ja asiakkaille.

    Haluan olla osaltani vahvistamassa ymmärrystä siitä, että tätä kaikkea ei rakenneta rahalla, vaan sydämellä. Sen saavuttamiseksi tarjoan tietoa ja ymmärrystä siitä, miten meistä jokainen voi osaltaan olla rakentamassa inhimillistä, ihmisläheistä ja yhä kestävämpää työelämää.

  • FinnHELP-asiantuntija ja työnohjaaja

    Ensihoitajaopiskelija (AMK), TM, työnohjaaja, pappi ja sopimuspalokuntalainen

    Ensilinjan auttajien henkisen jaksamisen tukeminen on lähellä sydäntäni. Olen pitkän linjan sopimuspalokuntalainen ja entinen teollisuuspalopäällikkö, aiemmin olen työskennellyt myös Suomen ev.lut kirkon pappina sekä pelastusalan järjestötyössä.

    Nykyisin opiskelen ensihoitajaksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Olen toiminut pelastuksen ja ensihoidon parissa kouluttajana psyykkisen tuen ja jälkipurun asioissa.

    Minulle, tulevalle sote-alan ammattilaiselle, auttajalle ja auttajien auttajalle, FinnHelp on ryhmä, jossa haluan olla mukana toimimassa samanhenkisten ihmisten kanssa kaikkien yhteiseksi parhaaksi.

    Työnohjaajana ja pappina olen ennen kaikkea kuuntelija, joka haluaa rohkaista muita jakamaan ajatuksia, tunteita ja kokemuksia toisille. Uskon vahvasti vertaistuen voimaan.

    Jokainen meistä tekee työtä, jolla on itseämme suurempi tarkoitus. Lisäksi monesti auttajina työskentelevät ihmiset ovat perusluonteeltaan empaattisia, muut ihmiset oman itsen edelle asettavia. Tämä yhtälö tuottaa toisten ihmisten elämään mielettömän paljon hyvää, mutta voi olla meille itsellemme todella kuluttava.

    Älkää unohtako itseänne, uskaltakaa tuntea ja puhua. Auttajan tärkein työkalu on inhimillinen vuorovaikutus, sitä on tärkeä oppia käyttämään myös oman itsensä kanssa. Opetelkaa puhumaan myös itsellenne niin kuin puhutte ihmisille, joita haluatte tukea ja auttaa. Siinä riittää muuten opettelemista joka päivä allekirjoittaneella asiantuntijallakin!

  • FinnHELP-asiantuntija ja kouluttaja

    Johtamisen ja työhyvinvoinnin kouluttaja/valmentaja, sertifioitu RMP Master motivaatiovalmentaja, kätilö, HM, AmO

    Toimin tällä hetkellä koulutusalan yrittäjänä monenlaisten johtamisen ja työhyvinvoinnin teemojen äärellä.

    Olen alkuperäiseltä ammatiltani kätilö ja sitä työtä teen edelleen Hus Nkl:n synnytysosastolla.

    Työkokemukseni on lähes 35 vuoden ajalta terveyden- ja sosiaalihuollon eri tehtävissä. Näistä 15 vuotta työskentelin hyvin erilaisissa esihenkilö- ja henkilöstöhallinnon työtehtävissä seuraamassa ja toteuttamassa muutos- ja henkilöstöjohtamista julkisen ja yksityisen sektorin työnantajien palveluksessa.

    Missioni on parempi johtajuus ja työelämä.

    Motivaatiovalmentajana haluan tuoda esiin yksilöiden vahvuudet ja tarpeet työelämässä, ja tätä kautta parantaa jokaisen omaa ymmärrystä omista tarpeista ja hyvinvoinnistaan.

    Itsetuntemus on jokaisen tärkein taito. Se auttaa selviämään paremmin mm. muutos- ja poikkeustilanteissa. Tämä ymmärrys tukee myös yhteisöllisyyttä, tiimin psykologista turvallisuutta ja hyvinvointia.

Auta auttajaasi