Toiminta

FinnHELP on alunperin FinnEM Ry:n yhteistyökumppaniensa kanssa kehittämä etänä toimiva kansallinen keskusteluapupalvelu terveydenhuollon ammattilaisille. Ajatus FinnHELP:stä lähti liikkeelle FinnEM Ry:n riveistä maaliskuussa 2020 koronakriisin iskiessä Suomeen. Yhteistyökumppanien avulla saatiin nopeasti rakennettua tietoturvallinen kanava keskusteluapua varten. Ensimmäisen vuoden ajan toiminta rahoitettiin lahjoituksilla, kumppanuuksilla ja apurahoilla. FinnEM Ry:n laajan verkoston avulla FinnHELP-palvelu löydettiin heti ja otettiin terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa avosylin vastaan.Kesän 2020 jälkeen FinnHELP:n taustalla vaikuttava lääkäri Eeva Tuunainen pohti mahdollisuuksia palvelun vakinaistamiseen ja laajentamiseen. Yhdistyksen omat kädet eivät riittäisi toiminnan pysyvään pyörittämiseen tai kasvattamiseen, mutta tarve palvelulle oli suuri.

Lokakuussa 2020 FinnHELP ja kotimainen digitaalisen etäasioinnin ratkaisuihin erikoistunut yritys Movendos löysivät toisensa, ja keskustelut mahdollisesta yhteistyöstä käynnistyivät. Kevään 2021 aikana päätettiin käynnistää yhteinen pilottivaihe, jonka aikana FinnHELP- keskustelupalvelun operointi siirretään Movendos Oy:lle.

Pilotin tavoitteena on vakinaistaa palvelu kokemusten perusteella ja laajentaa sen saavutettavuutta. Movendos on 2012 perustettu kotimainen terveysalan etäratkaisuihin ja etäpalveluihin keskittynyt yritys, jonka tausta on käyttäytymis- ja terveystieteessä. Se kehittää tietosuojattuja etäasioinnin teknologiaratkaisuja terveys- ja sosiaalialalle ja keskittyy yksilöllisen terveyden edistämiseen. www.movendos.com

FinnHELP-auttajat ovat terveysalan tai sosiaalihuollon ammattilaisia, joilla on kokemusta ensilinjan keskusteluavun tuottamisesta. FinnHELP-palvelun keskusteluapu toteutetaan Movendoksen tietosuojatussa etätapaamispalvelussa, ja Movendos vastaa myös muusta palvelun operoinnista aina ilmoittautumisesta palautteen keräämiseen. Auttajien rekrytoinnista, koulutuksesta ja työnohjauksesta vastaa psykoterapeutti ja työnohjaaja Sari Ridell.

FinnHELP:n matka on vasta alussa. Tervetuloa seuraamaan matkaamme sosiaalisen median kanavissamme. FinnHELPin alkuvaiheeseen voit tutustua alla olevista videoista ja artikkeleista.

 

Meistä kirjoitettua:

Yle
Sairaanhoitajan ei aina tarvitse olla empaattinen – Inka Häkkinen ratkaisee asiat järjellä, ja siksi hän keksi konkreettisen avun uupumukseen

Lääkärilehti
”Tutkijat aikovat selvittää, auttaako nopea keskusteluapu kuormittuneita terveydenhuollon työntekijöitä”

Nordnet
Inka kehitti keskusteluapupalvelun terveydenhuollon ammattilaisten uupumisen tueksi

Mediuutiset
”Lääkärin uupuminen on myös potilasturvallisuuskysymys”

Yle
”Toiset menevät kuoreensa tai ovat vihaisia. Minä itken”
– Eeva Tuunainen kohtaa päivystyksessä kamalia kohtaloita ja silloin ei kannata pysyä hiljaa

SuPer-lehti
Korona aiheuttaa painetta useilla elämän osa-alueilla – huolien kanssa ei kannata jäädä yksin, muistuttaa asiantuntija

Lääkärilehti
FinnHELP tarjoaa tukea päivystyksen työntekijöille korona-aikana

Tehy-lehti
Eeva Tuunainen järjesti henkistä ensiapua koronan etulinjaan

Mediuutiset
Hoitoalan ammattilaisille tarkoitettu FinnHELP-palvelu on löydetty hyvin – Koronakriisi lisää stressiä

Yhteystiedot